دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی و آرامبخشی

همانگونه که میدانیم ترس از دندانپزشکی از جمله مهمترین عواملی است که موجب می شود تا به موقع به دندانپزشکی مراجعه نکنیم.این مسئله از یک طرف موجب تشدید پوسیدگی های دندان شده و از طرف دیگر باعث سخت تر و پیچیده تر شدن درمان می شود،تا جایی که گاها موجب از دست دادن یک یا تعدادی از دندانها می شود.

موارد کاربرد بیهوشی در بزرگسالان:

۱-ترس زیاد داشتن

۲-تحمل درد نداشتن

۳-حالت تهوع حین کار

۴-تعداد دندان خراب زیاد و محدودیت زمان

بیهوشی و آرام بخشی چیست و چه فرقی با هم دارند؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است تعریفی ازهردو واژه داشته باشیم:

آرامبخشی یا خواب:

در این روش که توسط متخصص بیهوشی و درمراکز با مجوز های مربوطه انجام میشود،از دارو هایی که اثرات خواب آور دارند و و بدن را در حالت بی حالی و شرایطی مشابه شخصی که به خواب رفته باشد ایجاد می کند،استفاده میشود. این دارو ها عمدتا به شکل  تزریق استفاده میشوند.در آرامبخشی تمامی اعمال حیاتی  مشابه با بیداری و توسط خود فرد انجام می شود.بلافاصله پس  از درمان و درکمتر از ۵ دقیقه حالت عادی حاصل میشود و بیمار مرخص میگردد.

بیهوشی:

این روش هم که توسط متخصص بیهوشی و در مراکز با مجوز صورت میگرد،یک تفاوت عمده نسبت به آرامبخشی دارد و آن این است که تنفس و بلع نیز توسط متخصص بیهوشی و به وسیله دستگاه های مجهز و به روز کنترل می شود.بدین ترتیب امکان انجام تمامی درمان ها بدون محدودیت در زمان و نوع درمان مهیا می گردد.

در روش بیهوشی،عمدتا از دارو های بسیار ایمن تزریق و در پاره ای از موارداز روش های استنشاقی نیز استفاده میشود.لازم به ذکر است که مدت اثر این دارو ها نسبت به بیهوشی های بیمارستانی بیسارکوتاه تر وکم عمق تر است به نحوی که حدودا یک ساعت پس اززمان درمان بیمار ترخیص می شود و خود قادر به ترک محل درمان می باشد.

چه درمانهایی را با آرامبخشی میتوان انجام داد و کدام را با بیهوشی؟

به طور معمول درمانهای ساده تر و با مدت زمان کوتاه تر را می توان با آرامبخشی انجام داد،به بیان دیگر چناچه درمانهای غیرتهاجمی مدنظر باشد این کار را میتوان با آرامبخشی انجام داد.ولی درمانهای پیچیده تر، با مدت زمان بالاتر،کارهای جراحی،ایمپلمنت و از این قبیل به طور معمول با بیهوشی انجام میشود.انتخاب نوع بیهوشی با توجه به تمامی مسائل ذکر شده و سایر ملاحظات سیستمیک فرد بیمار، به عهده دندانپزشک و تیم بیهوشی می باشد.

آیا درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی و آرامبخشی خطرناک نیست؟

درمانهای تحت بیهوشی غیر از دندانپزشکی و خدمات بیمارستانی، سالهاست که جزوی از زندگی روزمره تمامی انسانها است و امری اجنتاب ناپذیر به حساب می آید.به طوری که روزانه در سرتاسر جهان بیش از هزاران عمل بیهوشی انجام شده و می شود.بیهوشی مورد نیاز درمانهای دندانپزشکی به لحاظ  ماهیت کار،از سایر درمانهای  تحت بیهوشی مجزا نیست و حتی بسیار خفیف تر و کم خطر به حساب می آید.

درمانهای دندانپزشکی تحت بیهوشی و آرامبخشی در چه مراکزی و توسط چه افرادی باید انجام شود و آیا نیازبه بستری شدن دارد یا خیر؟

این درمانها در چندین گروه از مراکز انجام میشوند که از جمله آن کلینیک های دندانپزشکی ،دانشکده های دندانپزشکی و برخی بیمارستان ها را می توان نام برد. ولی کلینیک های دندانپزشکی دارای مجوز های لازم، به لحاظ تجهیزات و امکانات و جامع بودن خدمات، از جمله امن ترین و بهترین مکان های ارائه خدمات هستند.

برای انجام درمان تحت بیهوشی و آرامبخشی چه کار باید انجام داد؟

قدم اول مراجعه به دندانپزشک خود است.علیرغم تمامی فوایدذکر شده برای آرامبخشی و بیهوشی،سعی بر این است که درمانهای لازم در محیط مطب و تحت هوشیاری انجام شود.چناچه دندانپزشک به هر دلیل تشخیص دهد که فرد ، کاندید درمان تحت بیهوشی و یا آرامبخشی است.پس از تجویز عکس رادیولوژی و آزمایش خون و یا مشاوره های لازم ،جهت تعیین وقت شما را به بخش مربوطه ارجاع می دهد.

مراقبت های لازم قبل از انجام درمان تحت بیهوشی و آرامبخشی
مراقبت های لازم بعد از انجام درمان تحت بیهوشی و آرامبخشی

دسته بندی مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *